Batterijakten med Miljøagentene – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Batterijakten med Miljøagentene

Batterijakten er en klassekonkurranse for 4. trinn, hvor elevene skal samle inn brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

batterijakten 2021

batterijakten 2021

Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som både skaper engasjement og samhold.

Alle fjerdeklasser i Norge kan melde seg på Batterijakten!

I 2018 samlet landets batterijegere inn over 111 tonn batterier til gjenvinning! Vi håper at årets fjerdeklassinger kan gjøre en vel så god innsats for miljøet!

Les mer hos miljøagentene på www.batterijakten.no

Hvert år kjøper vi nordmenn over 2000 tonn husholdningsbatterier, og før Batterijakten ble startet opp i 2013 ble under 1 av 3 batterier levert til gjenvinning i Norge. Resten ble kastet i restavfallet, eller enda verre i naturen!

Kampanjen skal bidra til et større miljøengasjement i skole og lokalsamfunn, og er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

batterijakten batteri

ALLE KAN VÆRE MED!

Alle fjerdeklasser i Norge kan melde seg på Batterijakten. Det er selvfølgelig gratis å delta i konkurransen!

 

HVORDAN KÅRES VINNERNE?

I fjor samlet vinnerklassen inn vanvittige 3,5 tonn batterier! I år har vi innført nye regler for å forhindre at “det tar helt av” blant barn og foreldre. I hovedkonkurransen er nå innsamlingen av batterier avgrenset og det er mulig å samle flere poeng direkte fra klasserommet. Les mer her

 

HVOR SAMLE INN BATTERIER?

Batterijakten går ut på å samle inn flest mulig brukte husholdningsbatterier. Det vil si at dere skal samle inn batterier fra husstander og andre private hjem. Altså IKKE fra butikker og næringsvirksomhet, som har en returordning for batteriene.

 

INNLEVERING

Dere kan levere batteriene hos Clas Ohlson når som helst. Her blir batteriene veid og levert til gjenvinning. Nærmeste Clas Ohlson-butikk finner dere her. Butikkpersonalet veier batteriene, og for hver kilo batterier får man ett klistremerke. Klistremerket skal festes på plakaten som henger i klasserommet som bevis. Hvis det ikke er plass til flere klistremerker, kan de settes på et separat ark.

Innsamlede batterier kan leveres gratis til en av våre gjenvinningsstasjoner. Det må alltid være i følge med en voksen grunnet sikkerhetsregler. Batteriene må veies før de leveres til gjenvinningsstasjonene. Ved levering på Lillestrøm gjenvinningsstasjon avd. Berger kan vi veie på stedet. Vi har ikke klistremerker til batterijakten, men vil sette kryss på plakaten dere har med, for å markere antall innsamlede kilo.

Lykke til med jakten og takk for god innsats!

HVILKE BATTERIER TAR BATTERIJAKTEN IMOT?

I Batterijakten tar vi kun i mot husholdningsbatterier. Det betyr løse småbatterier og engangsbatterier (Batterier som er merket med: AA, AAA, AAAA, C, D, 9V, 4,5 V og knappecellebatterier). Av sikkerhetshensyn må plusspolene på noen batterier teipes med den gule tapen. Les om batterisikkerhet her

 

HVILKE BATTERIER TAR BATTERIJAKTEN IKKE IMOT?

Vi tar ikke imot oppladbare batterier, gjenstander som inneholder innebygde batterier eller bilbatterier. Alle disse må dere levere hvis dere har dem, men de teller altså ikke i konkurransen. De som rapporterer inn denne typen batterier i Batterijakten, blir dessverre disket i konkurransen.

Batterier kan leveres på våre gjenvinningsstasjoner

Innsamlede batterier kan leveres gratis til en av våre gjenvinningsstasjoner. Det må alltid være i følge med en voksen grunnet sikkerhetsregler.

Batteriene må veies før de leveres til gjenvinningsstasjonene. Ved levering på Lillestrøm gjenvinningsstasjon avd. Berger kan vi veie på stedet.

Vi har ikke klistremerker til batterijakten, men vil sette kryss på plakaten dere har med, for å markere antall innsamlede kilo.

Lykke til med jakten og takk for god innsats!

Har du spørsmål kan du sende en e-post til batterijakten@miljoagentene.no

Mer info og påmelding skjer hos Miljøagentene