Avlyst: Batterijakten med Miljøagentene – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Avlyst: Batterijakten med Miljøagentene

Batterijakten 2020 er avlyst pga Koronasituasjonen.

Batterijakten er en klassekonkurranse for 4. trinn, hvor elevene skal samle inn brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

Batterijakten frist

Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som både skaper engasjement og samhold.

Alle fjerdeklasser i Norge kan melde seg på Batterijakten!

I 2018 samlet landets batterijegere inn over 111 tonn batterier til gjenvinning! Vi håper at årets fjerdeklassinger kan gjøre en vel så god innsats for miljøet!

Påmelding og mer informasjon på www.batterijakten.no

Ved å samle inn batterier sørger vi for at de gamle batteriene kommer til nytte i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen

Kampanjen skal bidra til et større miljøengasjement i skole og lokalsamfunn, og er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

batterijakten batteri

ALLE KAN VÆRE MED!

Alle fjerdeklasser i Norge kan melde seg på Batterijakten. Det er selvfølgelig gratis å delta i konkurransen!

 

HVORDAN KÅRES VINNERNE?

I fjor samlet vinnerklassen inn vanvittige 3,5 tonn batterier! I år har vi innført nye regler for å forhindre at “det tar helt av” blant barn og foreldre. I hovedkonkurransen er nå innsamlingen av batterier avgrenset og det er mulig å samle flere poeng direkte fra klasserommet. Les mer her

 

HVOR SAMLE INN BATTERIER?

Batterijakten går ut på å samle inn flest mulig brukte husholdningsbatterier. Det vil si at dere skal samle inn batterier fra husstander og andre private hjem. Altså IKKE fra butikker og næringsvirksomhet, som har en returordning for batteriene.

 

INNLEVERING

Dere kan levere batteriene hos Clas Ohlson når som helst. Her blir batteriene veid og levert til gjenvinning. Nærmeste Clas Ohlson-butikk finner dere her. Butikkpersonalet veier batteriene, og for hver kilo batterier får man ett klistremerke. Klistremerket skal festes på plakaten som henger i klasserommet som bevis. Hvis det ikke er plass til flere klistremerker, kan de settes på et separat ark.

Dersom det ikke er en Clas Ohlson-butikk i nærheten, kan batteriene leveres på nærmeste ROAF gjenvinningsstasjon. På grunn av sikkerhetsregler på gjenvinningsstasjonene må batteriene leveres av en voksen (barna kan selvsagt være med). Dere som leverer batteriene til den lokale gjenvinningsstasjonen må selv veie batteriene før dere leverer dem fra dere. Dette bistår vi med på Skedsmo gjenvinningsstasjon. Dere får dessverre ikke klistremerker og setter i stedet kryss på plakaten tilsvarende innsamlede kilo. Deretter registrerer læreren de innleverte batteriene på Min side på batterijakten.no.

Batterier kan leveres inn til gjenvinning hos alle som selger batterier, men vi anbefaler å levere inn disse til Clas Ohlson (partner i Batterijakten). Det er lurt å levere batteriene ofte, og ikke vente helt til slutten. Store mengder batterier kan være veldig tungt!

HVILKE BATTERIER TAR BATTERIJAKTEN IMOT?

I Batterijakten tar vi kun i mot husholdningsbatterier. Det betyr løse småbatterier og engangsbatterier (Batterier som er merket med: AA, AAA, AAAA, C, D, 9V, 4,5 V og knappecellebatterier). Av sikkerhetshensyn må plusspolene på noen batterier teipes med den gule tapen. Les om batterisikkerhet her

 

HVILKE BATTERIER TAR BATTERIJAKTEN IKKE IMOT?

Vi tar ikke imot oppladbare batterier, gjenstander som inneholder innebygde batterier eller bilbatterier. Alle disse må dere levere hvis dere har dem, men de teller altså ikke i konkurransen. De som rapporterer inn denne typen batterier i Batterijakten, blir dessverre disket i konkurransen.

Avlyst 2020: Batterijakten med Miljøagentene

Batterijakten av avlyst pga koronaviruset.

Har du spørsmål kan du sende en e-post til batterijakten@miljoagentene.no

Mer info og påmelding skjer hos Miljøagentene