Vårrydding på agendaen? Forhåndssorter avfallet før du kommer til gjenvinnings stasjonen. – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Vårrydding på agendaen? Forhåndssorter avfallet før du kommer til gjenvinnings stasjonen.

Det er vår i lufta, og mange vil i den forbindelse ta en skikkelig opprydding hjemme. Det kan være garasjen, kjelleren, loftet eller hagen man skal bryne seg på, eller kanskje skal det bygges ny platting eller tiden er moden for å pusse opp fra barne- til ungdomsrom.

Uansett prosjekt, så vil det garantert medføre avfall man må bli kvitt, eller kanskje ting som kan gis bort til ombruk. Og grovafall etter opprydding og oppussing skal leveres til en av ROAFs gjenvinningsstasjoner.
 

I den forbindelse har vi en vennlig oppfordring:

Vær nøye med å forhåndssortere avfallet hjemme, før du kommer til oss. Benytt gjennomsiktige avfallssekker, en sekk til hver avfallstype. Du kan også levere avfallet ditt løst og godt sikret på bil eller henger, men sørg også da for at avfallet er forhåndssortert etter ulike avfallstyper. Papp for seg, trevirke for seg, metall for seg, hageavfall for seg etc. 
 
Det er forbud mot levering av avfall i sorte avfallssekker på alle våre gjenvinningsstasjoner.
 
Når du så kommer til gjenvinningsstasjonen vil besøket gå raskt og smidig, vi får mindre køer og mer avfall i riktig container. Er det avfall du er usikker på, samle dette i én gjennomsiktig sekk, og spør en av våre kundeveiledere når du kommer. Vi hjelper deg mer enn gjerne.
 
ROAF er opptatt av at du som kunde skal få en god opplevelse og god service når du besøker en av våre gjenvinningsstasjoner. Vi er også opptatt av at avfallet sorteres på rett sted, for da kan vi igjen sørge for at avfallet blir til råvarer i nye produkter. For eksempel kan metallet i din gamle kontorstol bli til deler til en ny sykkel. Og hageavfallet du leverer til oss omdanner vi til næringsrik kompost- og plantejord. Husk også på at skiene poden har vokst fra kan passe perfekt til en annen liten tass, og at det gamle bordet ditt kan få nytt liv i en annen stue når du leverer det til ombruk hos oss. I fellesskap kan vi enkelt sørge for at viktige ressurser forblir i kretsløpet lengst mulig, bare ved å være nøye med sorteringen.

Tusen takk for hjelpen og velkommen til oss.

Lurer du på hvor eller hvordan ulike avfallstyper skal sorteres?

Vi krever ikke en gjennomsiktig sekk til hver avfallstype, men oppfordrer til det. Vi ser at besøket går fortere og sorteringen blir bedre.