På grunn av seminar er kundesenteret stengt tirsdag og onsdag denne uken. Send en epost til kundesenter@roaf.no, så svarer vi så fort vi kan.

Til hovedinnhold

Første trekning i Poselotteriet

Oppdatert: 30.05.2022

Onsdag 7. april er en aldri så liten merkedag i ROAFs historie. Da trekkes nemlig verdens første vinner av Poselotteriet, og den heldige får et gavekort fra KIWI på 5.000 kroner.

– Med Poselotteriet håper vi at alle blir inspirert til å bli flinkere til å kaste matavfallet sitt kun i den grønne posen. Matavfall som kastes i restavfallet er en kjempeutfordring for oss, men vi har stor tro på at dette kan få enda flere til å bli bevisste kildesorterere, sier kommunikasjonsdirektør Line Malmo i ROAF.

Feilkasting

Godt over halvparten av matavfallet i ROAFs nedslagsfelt havner på feil sted – i restavfallsposen. Alt matavfall som blir kastet i grønn pose blir gjort om til biogass og biogjødsel. De fleste renovasjonsbilene til ROAF går i dag på biogass som er produsert av kundenes eget matavfall. Men potensialet er altså mye større, og med Poselotteriet håper kommunikasjonsdirektøren at trenden med feilkasting av matavfall skal snu:

– Av og til må man ha en potensiell gulrot for å greie å endre på gamle vaner, og vi tror Poselotteriet er stort steg i riktig retning.

GRØNN POSE: - Hver eneste grønne pose kan bli til et lodd i Poselotteriet, så lenge du sørger for å skrive på navn og nummer med en solid sprittusj, sier Line Malmo i ROAF.

Rett over påske

Vi venter altså til over påsken med å trekke mars-vinneren av Poselotteriet. For å delta trenger du bare å skrive på navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den grønne posen. Hver eneste dag plukker vi ut poser som legges i månedspotten, og vi trekker en vinner av et gavekort på 5.000 kroner hver måned. Men det er flere overraskelser på lur, ifølge Line Malmo:

– I tillegg til de faste og månedlige trekningene, har vi tre ekstratrekninger i året, og her er premien gavekort på hele 10.000 kroner. Gavekortene kan forøvrig benyttes i alle KIWI-butikker.    

 

SIRKULÆRØKONOMI: Alt matavfall som blir kastet i grønn pose blir gjort om til biogass og biogjødsel. Dersom du kaster matavfallet i restavfallet får vi ikke gjort noen nytte av det, og i tillegg får vi store utfordringer med tilgrising i ettersorteringanlegget.

Facebook og Instagram

I tillegg til å skrive navn og nummer på den grønne posen, kan man også øke vinnersjansene sine ved å ta bilde av den grønne posen og poste det på Facebook og Instagram med emneknaggene @dittroaf og @poselotteriet. Man trenger ikke å la navn og nummer være synlig på bildet, med tanke på personvern. Dersom det er du som vinner, finner vi tak i deg!

 

 

Slik fungerer Poselotteriet:

  • Skriv navnet og telefonnummeret ditt på den grønne matavfallsposen. Husk å bruke en solid og svart sprittusj. OBS! Det kan lønne seg å skrive på posen før du begynner å bruke den.
  • Bruk den grønne posen som vanlig – husk dobbel knute når den er full, og legg den i avfallsbeholderene din.
  • Hver eneste grønne pose med matavfall kan bli et lodd i Poselotteriet, og du kan skrive navnet ditt på så mange poser du bare vil.
  • For å være helt sikker på at nettopp din pose havner i «potten» som vi trekker fra gjør du følgende: Ta bilde av posen din og post bildet på Facebook eller Instagram med emneknaggene @dittroaf og @poselotteriet. Navn og nummer trenger ikke være synlig – vi finner tak i deg!
  • Du kan også sende oss bilde av posen til poselotteriet@roaf.no eller som en direktemelding på Facebook-siden vår. Her må navn og nummer gjerne være synlig.
  • Vi trekker en vinner av et gavekort til dagligvarer pålydende kr. 5.000,- hver måned, i tillegg til 3 ekstratrekninger av gavekort på hele 10.000 kroner i løpet av året. Dersom du vinner ringer vi deg og overbringer det glade budskapet, og gavekortet blir sendt i posten.
  • Vi tar stikkprøver, og poser som inneholder andre ting enn matavfall vil bli diskvalifisert fra Poselotteriet.
  • Den som skriver navnet sitt på posen må være fylt 18 år.
  • Poselotteriet er foreløpig kun for innbyggere i en ROAF-kommune: Lillestrøm, Nittedal, Gjerdrum, Lørenskog, Rælingen, Aurskog-Høland og Enebakk.