Sliter med å gjøre jobben – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Sliter med å gjøre jobben

Vi får ikke hentet alt avfallet – så nå kaller vi inn til snødugnad

snø dekker til

Renovatørene i ROAF sliter med å gjøre jobben sin. Årets snøfall har vært ekstremt, og selv om de fleste veiene blir måkt, så blir ofte ikke stiene inn til avfallsbeholderne det. I tillegg er mange av avfallsbeholderne tidvis nedgravd i all snøen, og dermed vanskelige å komme til og få hentet. Nå har dette blitt et så stort problem for hentingen av avfallet, vi ber om hjelp til en snødugnad.

Situasjonen har nå vært den samme i ukesvis, og vi er frustrerte. På den ene siden har vi kunder som klager på at vi ikke henter avfallet til avtalt tid. På den andre siden har vi renovatører som gjerne vil gjøre en så god jobb som mulig. Skal vi få hentet til avtalt tid, må det måkes så vi kommer til og får hentet beholderne. Det er faktisk huseiers plikt å gjøre dette. Vår jobb er å hente – ikke måke. Vi håper derfor at vi kan få til et bedre samarbeid.

For våre ansatte har det vært en utfordrende tid

Vi har full forståelse for at folk er lei snømåking, men ønsker du at avfallet ditt skal bli hentet, er vi avhengig av at du setter beholderen lett tilgjengelig, måker, fjerner snøen på toppen og på sidene av selve beholderen.

Renovatørene i ROAF tømmer månedlig rundt 240. 000 beholdere, og hver renovasjonsbil henter avfall fra omtrent 500 beholdere hver dag. Da er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på å hente fra hver avfallsbeholder.

Vi har prøvd så godt vi kan å hente så mye som mulig frem til nå, men har av og til måttet gi opp å komme frem til beholden. Dette problemet løser vi best sammen, så vi håper at så mange som mulig blir med oss på denne snødugnaden.

 

Hjelp oss!

  • måk rundt beholder
  • sett beholder slik at det er mulig å dra den frem
  • strø rundt beholder
  • børst snø av lokket

Hvis du måker – så henter vi!