Tatjana fikk betalt for matavfall i grønn pose – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Tatjana fikk betalt for matavfall i grønn pose

Det var en småskeptisk og nedpå stemme som endelig svarte på oppringingen fra det ukjente ROAF-nummeret. Men da Tatjana Dagestad (52) skjønte at hun var desembervinneren av Poselotteriet, ble det  straks en annen låt i fløyta:

– Nææh! Så gøy! Oioioi!

FORNØYD VINNER: Tatjana Dagestad fra Lillestrøm stakk av med KIWI-gavekortet for desembertrekningen i ROAFs Poselotteri. Hver måned trekker vi en vinner som har sortert matavfallet i den grønne posen - og som har husket å skrive på navn og telefonnummer med en sprittusj på posen.

Ekstrakompensasjon

For hva passer vel bedre i en tid med dyrerere strømregninger enn en ekstrakompensasjon i matbudsjettet – på hele 5.000 kroner? Den heldige vinneren denne gangen jobber hundre prosent nattevakt på ungdomspsykiatrisk avdeling på Ahus, og har følgelig vært vanskelig å få tak i på dagtid. Men når hun endelig svarer, og skjønner at hun har vunnet et gavekort fra KIWI, blir det straks feststemning i stua på en sen torsdags ettermiddag:

– Nei, dette var moro! Så det er du som har prøvd å ringe meg, altså!

Tatjana forteller at hun har vært en aktiv kildesorterer i årevis, og i tillegg til matavfallssortering, skyller hun  syltetøyglass og blikkbokser og kaster dem i returpunktene der de skal:

– Ja, selvsagt gjør jeg det! Papp og papir, glass og metall og alt mulig. Vi kildesorterer på jobben også, så man blir jo påminnet hele tiden hvor viktig det er, sier den glade vinneren.

 

Ditt matavfall = miljøvennlig drivstoff

De fleste renovasjonsbilene til ROAF går i dag på biogass som er produsert av matavfallet til innbyggerne. Men potensialet er dobbelt så stort. I dag havner dessverre omtrent halvparten av matavfallet på feil sted, nemlig i restavfallsposen – og da er det for sent å hente det ut. Og nettopp derfor har ROAF lansert Poselotteriet for å kunne inspirere deg til å huske å kaste matavfallet kun i den grønne posen, og ingen andre steder!

Skriv navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den fylte grønnposen, og du er med i trekningen! I slutten av hver måned trekker vi en vinner av et gavekort fra KIWI på kr. 5.000,- i tillegg til tre supertrekninger i året på hele 10.000 kroner. TIPS: Før å øke sjansene til å havne i premiepotten som vi trekker fra, kan du ta bilde av den fylte posen med matavfall med påskrevet navn og nummer – og sende til oss på poselotteriet@roaf.no.

Foreløpig er Poselotteriet kun for deg som er bosatt i en ROAF-kommune, altså Lillestrøm, Lørenskøg, Rælingen, Enebakk, Aurskog-Høland, Nittedal og Gjerdrum.

 

 

 

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi, og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig. I tillegg kan du vinne gavekort fra KIWI hver måned!

 

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • løkskall og annet avkapp fra grønnsaker
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din neste gang det er tømmedag, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg! Du kan også få grønne poser på servicetorget i kommunen der du bor. Dersom du bor i et borettslag eller sameie, er det styret som skal sørge for at det ligger grønnposer tilgjengelig på egnet sted. Styret kan forøvrig bestille gratis skap til oppbevaring av grønnposer her.