På grunn av seminar er kundesenteret stengt tirsdag og onsdag denne uken. Send en epost til kundesenter@roaf.no, så svarer vi så fort vi kan.

Til hovedinnhold

Vant 10.000 på matavfallet sitt!

Oppdatert: 30.05.2022

Mira Jeanette Bech Halvorsen fra Fjerdingby forstod at hun hadde vunnet et gavekort på 10.000 kroner. Hun skjønte bare ikke helt hvordan.

– Neimen, hva? Hvordan?

– Du har jo skrevet navnet ditt på den grønne matavfallsposen!

– Nei, er det sant? Det har jeg jo bare gjort et par uker!

 

Tredje supertrekning

Det var en svært glad og overrasket Mira Jeanette (36) som intetanende åpnet døren da ROAF-nissen stod klar med gavekortet fra KIWI. Poselotteriet er ROAFs storsatsing for å få innbyggerne til å bli enda bedre til å sortere matavfallet i den grønne posen, og Mira Jeanette ble altså den tredje, heldige storvinneren for 2021. Noe visste hun skulle skje, for vi hadde alliert oss med moren til Mira for å forsikre oss om at hun var hjemme.

– Jeg var på vei til mamma i Sandefjord, men fikk beskjed om å holde meg hjemme fordi det skulle komme en overraskelse på døra!

Hver måned deler ROAF ut et gavekort til dagligvarer verdt 5000 kroner til en heldig matavfallssorterer, og i tillegg har vi tre supertrekninger verdt hele 10.000 kroner i løpet av året.

ROAF-nissen på døra: Mira Jeanette (36) ble den tredje storvinneren av et gavekort fra KIWI på 10.000 kroner - bare fordi hun sorterer matavfallet sitt, og skrev navnet og telefonnummeret sitt på den grønne posen. FOTO: Marina Holtvedt, ROAF.

Kommer godt med

– Dette kommer utrolig godt med. Samboeren min er i lydbransjen og er blitt permittert for tredje gang nå, så vi har levd på bare én inntekt i lengre perioder, sier Mira Jeanette (36) fra Fjerdingby. Selv er hun CAD-designer og jobber med å tegne butikkinteriør for ulike butikkjeder.

Mira forteller at hun har vært opptatt av kildesortering i mange år, men sier at hun savner et opplegg for plastsortering. Men da kan ROAF-nissen fortelle at innbyggerne i ROAF-land ikke trenger å sortere plasten, slik man for eksempel må i Oslo:

– Du kan bare kaste all plastemballasje i restavfallet ditt, for ettersorteringsanlegget til ROAF sorterer dette automatisk – i hele fem ulike plastkvaliteter.

– Hva? Er det sant? Og jeg som har drevet og sortert plasten i årevis, og så har jeg tenkt: Når skal vi få sånne egne beholdere for plastavfall, egentlig? sier Mira til ROAFs utsendte nisse. Men da vet du det, du også – at plastemballasje kan kastes sammen med det øvrige restavfallet, og så fikser ROAF resten.

 

 

Et lodd i Poselotteriet: Skriv navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den grønne posen, og vips - du er med i Poselotteriet! FOTO: Fredrik Steen, ROAF

Slik deltar du i Poselotteriet

Hver eneste pose med matavfall kan bli til et lodd i Poselotteriet, så lenger du skriver på navn og telefonnummer med en god sprittusj. Den som skriver på posen må være fylt 18 år. Foreløbig er Poselotteriet kun for innbyggere i en ROAF-kommune, nemlig Lillestrøm, Rælingen, Enebakk, Aurskog-Høland, Gjerdrum, Nittedal og Lørenskog.

Vi plukker ut fysiske poser fra anlegget hver dag, men du øker sjansen din for å havne i potten som vi trekker fra dersom du tar bilde av den fylte posen – med påskrevet navn og telefonnummer – og sender til oss på e-post: poselotteriet@roaf.no

 

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uungåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi, og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig. I tillegg kan du vinne gavekort til dagligvarer hver måned!

 

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein, fiskeskinn og rekeskall
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din neste gang det er tømmedag, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg! Du kan også få grønne poser på servicetorget i kommunen der du bor. Dersom du bor i et borettslag eller sameie, er det styret som skal sørge for at det ligger grønnposer tilgjengelig på egnet sted. Styret kan forøvrig bestille gratis skap til oppbevaring av grønnposer her.