Til hovedinnhold

Dagny vant årets første ekstratrekning i Poselotteriet!

Oppdatert: 15.06.2022
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

Da Dagny fra Fetsund fikk telefonen om at hun var trukket ut i Poselotteriets ekstratrekning, ble hun veldig overrasket, glad og noe satt ut.

«Er det sant, nei det hadde jeg ikke trodd» utbrøt hun med latter i stemmen. Nei, det er ikke hver dag man vinner gavekort på dagligvarer på hele 10. 000 kroner!»

Dagny Harstad, augustvinner av Poselotteriet.

Dagny Harstad, augustvinner av Poselotteriet.

«Jeg har vært med på Poselotteriet fra starten og synes det er veldig all right å sortere både matavfallet og annet avfall. Det er ryddig når man sorterer ut flere typer avfall, men jeg savner egen beholder til plasten», sier hun.

Da kan vi fortelle at når du kaster plastemballasje sammen med restavfallet, vil vårt ettersorteringsanlegg gjøre resten av jobben for deg. Der blir hele fem ulike plasttyper sortert ut automatisk og sendt videre til materialgjenvinning, så det er både trygt og miljøvennlig å kaste plastemballasjen sammen med restavfallet – når du bor i en av ROAF sine eierkommuner.

Dagny og mannen vil fortsette å kildesortere avfallet sitt, for de vet det er viktig for miljøet. De har fått med seg at matavfall i grønne poser blant annet blir til biogass som våre renovasjonsbiler kjører på. 

Hun vil også tipse om å bruke tørkepapir til å fjerne fett og olje i panner, som man deretter kaster i matavfallsposen. Da blir det mindre fett i rørene, og vi tar vare på matavfallet som mange skyller bort i vasken.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • kaffegrut med filter
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.