Elisabet vant 10.000 kroner i Returkartonglotteriet – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Elisabet vant 10.000 kroner i Returkartonglotteriet

Elisabet Bolstad fra Skedsmokorset ble trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet i september og kan nå feire premien på 10.000 kroner.

Elisabet Bolstad fra Skedsmokorset vant Returkartonglotteriet.

Elisabet Bolstad fra Skedsmokorset vant Returkartonglotteriet.

– Dette var en utrolig hyggelig telefon å få. Jeg har vært med på lotteriet siden det startet for mange år siden, men hadde aldri trodd jeg faktisk skulle vinne, sier en glad Elisabet.

Hun er litt over middels opptatt av miljøet og synes det er viktig å ta vare på de naturressursene vi har.

Kartonger som sorteres i egen beholder, vil kunne materialgjenvinnes og er mer miljøvennlig enn å ta ut nye og verdifulle ressurser fra naturen.

Elisabet sorterer i hovedsak avfall av miljøhensyn, men en pengepremie på hele 10.000 kr er en fantastisk bonus.

Vi gratulerer så mye med premien og setter stor pris på innsatsen du gjør for miljøet.

Hvert år gjenvinnes det så mye som 12.000 tonn drikkekartonger. Legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger.

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdig gjennom konseptet ‘skyll, brett og stapp’. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

 

Dette er Returkartonglotteriet

Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.

Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10.000 kroner, og 4 premier på 100.000 kroner.

Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd. For å se hvor du skal levere, se sortere.no.

Kartonger trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber eller enkeltkartonger avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene eller enkeltkartongene går videre til nasjonal
trekning.

Flere opplysninger og lotteriregler finner du på grontpunkt.no.

 

Visste du at…

Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker.

Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier.

Innsamlingsmålet for drikkekartonger er å oppnå så høy gjenvinningsgrad som mulig for å redusere miljøavgiften.