Til hovedinnhold

Hennes & Mauritz tok bilder til ny kolleksjon hos ROAF

Oppdatert: 29.09.2020
Hei, denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

ROAF er et populært sted å besøke for mange i avfallsbransjen, men at vi skulle bli scene for Hennes&Mauritz sin fotoshoot for ny bærekraft kolleksjon var nytt og spennende.

Mona styles i gangen

STOR "GARDEROBE": Mona styles før fotoshoot.

ROAF er én av avfallsaktørene i Norge som er best på plasthåndtering. Vi sorterer enorme mengder avfall hver dag, og plast er en stor del av dette. Vårt ettersorteringsanlegg sorterer i hele fem ulike plasttyper som vi sender videre til gjenvinning. På den måten sparer vi miljøet ved å bruke brukt plast som råvare i nye produkter i stede for å utvinne råolje. For hver kilo plast som gjenvinnes sparer vi to kilo olje, og uttak av ikke-fornybare ressurser reduseres. I tillegg reduserer vi Co2 utslippene med ca 2 kg per kilo plastemballasje som vi gjenvinner.

begge i hard med roaf vest

begge i hard med roaf vest

H&M har begynt å bli mer bevisste rundt miljø og bærekraft. De ønsker å skape en mer bærekraftig motefremtid, og målet er å utelukkende bruke materialer med mindre påvirkning på miljøet innen 2030.

For å promotere de nye klærne laget av resirkulert plast tok H&M med seg profilene Janka Polliani og Mona Berntsen på en litt annerledes shoot hos ROAF.

begge foran hardplasten

BÆREKRAFT: H&M har begynt å bli mer bevisste rundt miljø og bærekraft. De ønsker å skape en mer bærekraftig motefremtid, og målet er å utelukkende bruke materialer med mindre påvirkning på miljøet innen 2030.

H&Ms høstkolleksjon er laget av materialer med mindre påvirkning på miljøet. Blonder, jacquard og ull er laget av materialer med et lavere miljømessig fotavtrykk. Resirkulert polyester, resirkulert nylon og resirkulert ull kommer fra tekstilavfall, plastavfall eller en blanding av disse, noe som gir nytt liv til gamle PET-flasker, gamle plagg eller tekstilavklipp.

begge fine på plasten

begge fine på plasten

Bærekraftig

Ved å gjenbruke materialer som allerede er i sirkulasjon bidrar man til  at man utvinner mindre råvarer til bruk i nye produkter.

 

Som FN sier: Bærekraftig utvikling er utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov.

 

Les mer om hvordan vi gjenvinner plast her

HM bærekraft FN og bærekraft