Hvorfor er ombrukscontaineren på ROAF stengt? – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Hvorfor er ombrukscontaineren på ROAF stengt?

Mange lurer på hvorfor det verken er mulig å hente ut eller å levere inn ombruksartikler. Det er flere grunner, men den viktigste årsaken er faren for å smitte kunder, og egne ansatte, med Korona.

Mange av våre kunder er stadig på utkikk etter gjemte perler og skatter i ombrukscontaineren på våre gjenvinningsstasjoner. Mange kan gå og titte i timevis på brukte møbler, bøker, kopper og kar. Kanskje den gamle stolen kan få nytt liv med ett malingsstrøk?  Skuffelsen er stor for mange, nå som vi har stengt ombrukscontainerne.

Liten plass gjør en-meters regelen vanskelig å overholde

Dessverre så er det veldig trangt om plassen inne i våre containere. Om vi skal overholde en-meters regelen så krever det at vi har en ansatt som overvåker og passer på at koronaregler blir overholdt. I denne rare tiden vi er inne i, har vi allerede måtte omdisponere våre ressurser. Vi har derfor ikke personell nok til å prioritere en slik oppgave.

I tillegg er det såpass liten plass utenfor containerne, som vil skape opphopning av biler og kunder, en situasjon vi vil unngå i disse dager.

Færre kunder om gangen

Vi har etter anbefaling fra myndighetene strammet inn på antall kunder som er inne på gjenvinningsstasjonen om gangen.  Vi må i denne perioden derfor prioritere de som skal kaste avfall fremfor de som ønsker å levere eller lete etter skatter.

Enebakk og Gnisten er åpne

Det finnes allikevel muligheter for å levere den brukte sofaen som kanskje er litt for stor i den nye leiligheten, eller de vasene som aldri blir brukt. I ROAFs region er det flere aktører som tar imot ombruksgjenstander. I Enebakk kan du levere til Enebakk produkter. De har en innholdsrik ombruksbutikk hvor man kan få kjøpt det meste for en billig penge. Miljøhuset Gnisten i Nittedal tar de i mot ombruk, og ikke minst så re-designer de mye selv. Om du har ti tommeltotter så finnes det råd å få kjøpt et billig møbel som passer inn i den shabby chic-stilen du alltid har ønsket deg.  I Rælingen kan man henvende seg til Aktivum for å levere til ombruk. Norges største loppemarked heter Finn.no. Her kan du til og med tjene litt på det du ønsker å kvitte deg med, eller få kjøpt noe billig. Har minsten vokst ut av barnesengen og trenger en ny seng for å strekke ut bena kanskje? Her er det mange muligheter.

Vi håper på forståelse fra våre kunder, og håper selv vi kan åpne igjen om ikke alt for lenge.