Til hovedinnhold

Jeg får dårlig samvittighet om jeg ikke gjør det riktig

Oppdatert: 30.05.2022
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

Saira Rashid er den heldige vinneren av Poselotteriet for mars måned. Hun får et gavekort fra Kiwi på 5000 kroner til å bruke på seg og familien.

Jeg begynte med en gang å skrive navn og nummer på den grønne posen når jeg så reklamen, så nå har jeg holdt på en stund, forteller en godt fornøyd Saira Rashid.

Hun forteller videre at hun er veldig opptatt av miljø, og at med alle mulighetene som Norge gir, så er det en liten jobb å sortere matavfallet sitt riktig. Hun legger til at hun får dårlig samvittighet om matavfallsposen er for tung, for hun vil ikke kaste noe spiselig mat. I tillegg er hun opptatt av å kildesortere alt avfall som de produserer hjemme. Det er viktig for miljøet som hun sier. – Det er en liten jobb som alle klarer å gjøre.

ROAF ønsker at flere skal bli flinkere til å sortere alt matavfall i grønn pose, og har derfor initiert til et lotteri hvor man kan vinne et gavekort til dagligvarer på 5000 kroner hver måned. Det eneste man må gjøre er å skrive navn og nummer på den grønne matavfallsposen med en solid sprittusj, før man bruker og kaster den som vanlig. For å øke vinnersjansene dine kan du ta et bilde av posen med påskrevet navn og nummer, og sende på e-post til poselotteriet@roaf.no. Lykke til!

Det er viktig med gode kildesorteringsløsninger.

Trekning av 5000,- hver måned

Poselotteriet er ROAFs storsatsing for å inspirere kundene til å sortere matavfallet riktig, altså kun i den grønne posen.

Beklageligvis havner omtrent halvparten av alt matavfallet i restavfallsposen, og da er det umulig å sortere det ut slik at det kan sendes videre til produksjon av biogass og biogjødsel. I dag går halvparten av renovasjonsbilene til ROAF på miljøvennlig biogass som er produsert av innbyggernes matavfall. Men potensialet er altså dobbelt så stort!

Foreløpig er Poselotteriet kun for innbyggere som er bosatt i en ROAF-kommune, altså Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog, Gjerdrum, Nittedal, Aurskog-Høland og Enebakk.

Slik deltar du

Hver eneste grønne pose med matavfall blir enkelt til et lodd i poselotteriet, og du kan delta med så mange poser du bare orker.

Det eneste du trenger å gjøre er å skrive navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den fylte grønnposen. Deretter bruker du og kaster posen i avfallsbeholderen som vanlig. Det kan lønne seg å skrive på posen før du tar den i bruk. Vi trekker fysiske poser fra ettersorteringsanlegget vårt på Berger hver dag, og disser havner i månedspotten som vi trekker fra. Hver måned trekkes en vinner av et gavekort til dagligvarer verdt 5000 kroner. I tillegg har vi tre supertrekninger i året på hele 10.000 kroner.

TIPS: Dersom du vil øke sjansene dine til å havne i potten som vi trekker fra, kan du ta et bilde av den fylte grønnposen – med påskrevet navn og telefonnummer – og sende bildet til oss på på epost: poselotteriet@roaf.no Skriv gjerne navnet og telefonnummeret ditt i emnelinjen. Lykke til!

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • kaffegrut med filter
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.