Til hovedinnhold

Jublende glad vinner

Publisert: 13.10.2022

– Dette var en så utrolig hyggelig telefon å få, sa Thor Alf Syrdal, etterfulgt av noen jubelrop, mens
han delte den gode nyheten med kona. – Å vinne 10.000 kr på dagligvarer er en super premie!

Thor Alf Syrdal vant ekstratrekningen av Poselotteriet.

Tre ganger i året har vi ekstratrekninger i Poselotteriet, hvor man kan vinne gavekort på dagligvarer på hele 10. 000 kroner. Årets andre ekstratrekning ble foretatt i september, og det var gøy å overbringe den hyggelige beskjeden til en jublende glad ROAF-innbygger.

– Vi har vært med på Poselotteriet siden begynnelsen, og har etter hvert laget egne lapper med navn og nummer til å klistre på posene, før vi tar bilde og sender inn bidraget til poselotteriet@roaf.no.

Alf har lenge deltatt på returkartonglotteriet også. – Det er to gratis lotterier, med gode sjanser for å vinne, så det er bare moro å delta, sier han.

De har alltid vært nøye med å kildesortere, og ønsker å bidra til at barn og barnebarn skal få leve på en frisk klode. De har også gode kildesorteringsløsninger på jobben, slik at de også sorterer avfall der, ikke bare hjemme.

Videre kan Alf anbefale alle å lese ROAF-Posten, hvor kan man finner nyttige tips om blant annet kildesortering. Neste utgave sendes ut i månedsskiftet november/desember, så følg med i postkassen din.

Ett av Alfs gode tips er å tørke av alt fett med tørkepapir og kaste det fettete papiret i matavfallsposen. På den måten sparer man rørene sine og matavfallet havner på rett sted.

Vi takker Alf og familien for den gode kildesorteringsjobben de gjør, og håper enda flere kommer i gang. En ekstra gulrot er det jo at man kan vinne gavekort hver eneste måned.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • kaffegrut med filter
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.