- Kan nesten ikke tro det er sant! – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

– Kan nesten ikke tro det er sant!

Det måtte mye list og lempe til for å greie å gjøre en møteavtale med Rebekka. For lite visste hun om at hun var vinner av Poselotteriet.

Til slutt greide vi å overbevise Rebekka Alyssa Randulf om at ROAFs utsendte skulle intervjue henne om kildesortering. Sannheten var en helt annen: Hun hadde nemlig vunnet et gavekort til dagligvarer på hele 10.000 kroner. Det lønner seg å være med i Poselotteriet til ROAF!

 

Matbudsjett i flere måneder

– Jeg vet ikke om helt tør å tro at det er sant ennå! 10.000 kroner er jo matbudsjettet mitt i flere måneder fremover! 

Det var i mars i år at Romerike Avfallsforedling startet opp med Norges første Poselotteri, der man kan vinne gavekort til dagligvarer – kun ved å skrive navnet og telefonnummeret sitt på de grønne matavfallsposene. Du kjenner kanskje til Returkartonglotteriet? Poselotteriet fungerer omtrent på samme måten: Når matavfallsposen din er full, sørger du for at den har påskrevet navn og telefonnummer med en sprittusj, og du kaster posen i avfallsbeholderen som vanlig.

For å øke sjansene til å havne i potten som vi trekker fra, kan du også ta bilde av den fylte posen med påskrevet navn og nummer – og sende til oss på epost: poselotteriet@roaf.no

Glad vinner: - 10.000 kroner er matbudsjettet mitt i flere måneder! sier Rebekka Alyssa Randulf fra Lillestrøm. Hun oppfordrer alle som bor i en ROAF-kommune til å delta i Poselotteriet.

Venner får høre det

Rebekka forteller at hun i mange år har vært en ivrig kildesorterer, både av restavfall, papp og papir og matavfall:

 – Jeg maser også om kildesortering til venner og familie, og de får høre det dersom de sorterer feil eller sluntrer unna, sier Rebekka.

– Vet du hva som skjer med matavfallet etter at det blir kastet?

– Ja, det blir gjort om til biogass, kommer det kontant fra den nybakte vinneren. Og det stemmer – alt matavfallet ROAF samler inn blir sendt til «Den Magiske Fabrikken» i Vestfold, der det blir gjort om til miljøvennlig drivstoff – og til biogjødsel. Du kan lese mer om Den Magiske Fabrikken her.

 

Ditt matavfall = miljøvennlig drivstoff

De fleste renovasjonsbilene til ROAF går i dag på biogass som er produsert av matavfallet til innbyggerne. Men potensialet er dobbelt så stort. I dag havner dessverre omtrent halvparten av matavfallet på feil sted, nemlig i restavfallsposen – og da er det for sent å hente det ut. Og nettopp derfor har vi lansert Poselotteriet for å kunne inspirere deg til å huske å kaste matavfallet kun i den grønne posen, og ingen andre steder! 😉

 

 

 

 

Et lodd i Poselotteriet: Skriv navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den grønne posen, og vips - du er med i Poselotteriet! FOTO: Fredrik Steen, ROAF

Bilde av posen

– Jeg skjønte jo tidlig at det måtte være bedre å ta bilde av posen og sende inn, for jeg har jo tenkt at dere umulig greier å plukke ut alle grønne posene fysisk, sier Rebekka. Og det stemmer. Vi trekker fysiske poser fra anlegget hver dag, men praktiske hensyn gjør at vi selvsagt ikke kan grave ned i alle matavfallsposene som kommer inn. Derfor er det best dersom man i tillegg til å kaste posen som vanlig også tar et bilde av den og sender til oss på epost.

Man kan sende inn så mange «lodd» man bare vil, og så ofte man vil. Sender du inn 10 bilder i slengen, og ditt navn havner i potten som vi trekker fra – får du ti lodd registrert. Vi trekker en vinner av et gavekort på 5000 kroner hver måned, i tillegg til tre ekstratrekninger på hele 10.000 kroner tre ganger i året.

– Alle burde være med på dette! Det er jo et helt gratis loddopplegg!

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uungåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi, og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig. I tillegg kan du vinne gavekort til dagligvarer hver måned!

 

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen