Til hovedinnhold

Liv ble junivinner av Poselotteriet

Oppdatert: 05.07.2022

I juni var det Liv Thoralvsson som ble trukket ut som vinner av Poselotteriet.

Liv Thoralvsson var den heldige vinner av Poselotteriet i juni

«Er det sant, har jeg vunnet? Det er litt artig for ei som jobber litt frivillig hos oss i Kirkens bymisjon har også vunnet i Poselotteriet og hun er her i dag», sier Liv glad.

Liv og mannen hennes har sortert matavfall siden det ble innført og ble med i Poselotteriet fra start. Hun har oppfordret døtrene til å sende inn bidrag, for ikke bare kan man vinne et gavekort på 5.000 kr. I tillegg er det viktig for miljøet, og er et av tiltakene de kan bidra med.

Sommeren skal tilbringes på hytta i Østfold, i år er det i hovedsak oppussing som står på programmet. Der sorterer de også alt avfall, men må omstille seg noe, da sorteringen på hytta og hjemme ikke er lik.

Senere i sommer skal de feire dobbelbursdag for mann og datter, så da kommer gavekortet på dagligvarer ekstra godt med, når de skal handle inn grillmat og drikkevarer til alle gjestene.

Husk å kildesorter alt matavfall i grønn pose – og delta på Poselotteriet oppfordrer Liv.

Vi ønsker Liv og alle dere andre en riktig god sommer.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom noe allikevel må kastes er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • kaffegrut med filter
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.