Til hovedinnhold

Rekord i innsamlet farlig avfall!

Publisert: 17.04.2024

Hver vår og høst kjører ROAFs miljøbil rundt og samler inn farlig avfall og småelektronikk i våre eierkommuner. Tanken er at de som ikke har bil, også skal kunne få levert batterier, lyspærer, ledninger, malingsspann og den ødelagte radioen på en enkel måte.

Ny rekord

Med 1.232 besøkende og 14,4 tonn farlig avfall og småelektronikk levert til miljøbilen denne våren, er det ny rekord! Det er over en dobling i antall tonn i forhold til våren 2023, og til og med mer enn året etter corona-nedstengningen, hvor mange hadde samlet opp mye over tid.

Rekorder er alltid gøy, og vi gleder oss over at dette har blitt et attraktivt tilbud for innbyggerne våre. Nå er også hageavfallshentingen i tre kommuner i gang, og de to første dagene startet virkelig med et smell. Våren har endelig kommet, og veldig mange møtte opp på de utvalgte stoppestedene med kvister, greiner, løv og gress.

Velkommen til oss

Nå er høysesongen i full gang på våre gjenvinningsstasjoner, hvor du kan levere både farlig avfall og hageavfall året rundt, i tillegg til annet grovavfall. Husk å forhåndssortere avfallet hjemme i gjennomsiktige sekker eller løst på bil/henger, da går besøket hos oss raskt og effektivt. Husk også å ha innbyggerbeviset ROAFiD klart når du ankommer mottakskontrollen.

Et tips er å unngå lørdager hvis man kan, da er det erfaringsmessig flest besøkende og lange køer på denne tiden av året.

Takk til alle som benytter seg av våre hentetjenester og som besøker våre gjenvinningsstasjoner. Slik bidrar dere til at avfallet blir levert og håndtert på en miljøriktig måte, slik at det kan gjenbrukes i produksjon av nye varer og samtidig sparer kloden for uttak av nye naturressurser.

Sammen gir vi avfall nytt liv.

Gratis henting av hageavfall våren 2024

Tjenesten kan sammenlignes med miljøbilkjøringen. Se rutetider for våren 2024, og les mer om hvordan tjenesten fungerer her.