Til hovedinnhold

Sorterte matavfall i grønn pose – vant gavekort på 10.000 kroner

Oppdatert: 30.05.2022

– Så fantastisk gøy, da!

I dag trakk ROAF den første offisielle vinneren av Poselotteriet, og det var Birgit Weigård fra Lillestrøm som ble den historiske og første, heldige vinneren. Birgit forteller at hun har vært flink til å sortere matavfall i en årrekke, og at det aldri kastes mat som er spiselig der i gården:

– Ååå, så gøy! Her hjemme hos oss kaster vi aldri brukbar mat, for den blir alltid spist først. Så i mine grønne poser finner man ikke brødskalker eller lignende, men bare grønnsaksskrell og annet avkapp.

– Jeg håper mange følger ditt eksempel og lar seg inspirere til å kildesortere riktig, sier Synnøve Bjørke når hun overbringer den hyggelige beskjeden.

– Ja, nå vet jeg ikke om jeg tør å skrive på navnet mitt på grønnposene på en stund. Jeg må jo la noen andre vinne også, ler den nybakte vinneren.

FØRSTE VINNER: Birgit Weigård ble den første vinneren av Poselotteriet, der man kan vinne gavekort fra KIWI. Familiehunden Sli ser ut til å ta det hele med knusende ro. Poselotteriet er foreløpig kun for innbyggere i en ROAF-kommune.

Grønne poser blir til lodd

Foreløpig er det bare innbyggere i en ROAF-kommune som kan delta i Poselotteriet. Skriv navnet og telefonnummeret ditt på den grønne posen og bruk og kast den som vanling. Posene får hard medfart på turen til ettersorteringsanlegget vårt, så husk å bruke en solid sprittusj – og skriv tydelig. Hver måned trekker vi en vinner av et gavekort til dagligvarer på 5.000 kroner. I tillegg har vi tre ekstratrekninger i året av gavekort på hele 10.000 kroner. Og for å markere at vi virkelig er i gang med Poselotteriet, trakk vi like gjerne den første ekstravinneren i dag. Den heldige heter Bente Tøråsen og  bor i Flateby. Hun er på jobb når ROAF-direktøren, Synnøve Bjørke, ringer for å overbringe det glade budskapet:

– Du har vunnet et gavekort fra KIWI på 10.000 kroner!

– Wow! Dette var jo en utrolig hyggelig melding å få på en helt vanlig onsdag. Vi har jo barn i huset som hjelper til med matavfallet og er veldig ivrige, så dette var kjempegøy!

 

 

HOPPENDE GLAD: - Dette var jo en utrolig hyggelig melding å få på en helt vanlig onsdag, sier Bente Tøråsen. Hun sorterer matavfallet i grønn pose, og vant et gavekort fra KIWI verdt hele 10.000 kroner.

Ta bilde av posen

For å delta i Poselotteriet må man altså være bosatt i en ROAF-kommune, og man kan også ta bilde av posen og poste det på Facebook eller Instagram med emneknaggene #dittroaf og #poselotteriet. Du kan også sende bildet som en melding på Facebook-siden til ROAF eller på e-post til poselotteriet@roaf.no.

Poselotteriet er ROAFs store krafttak for å få kundene til å sortere matavfallet kun i grønne poser. Matavfallet blir gjort om til biogass og biogjødsel, og flesteparten av renovasjonsbilene i ROAF går på biogass som er produsert av kundenes matavfall. I snitt kan en renovasjonsbil kjøre én kilometer på en pose matavfall som veier 2,5 kilo.