Stor, digital giverglede for TV-aksjonen

– Vi er utrolige takknemlige for givergleden fra hele det norske folk!

WWFs generalsekretær i Norge, Karoline Andaur er overveldet over det gode resultatet i år, som per 21. oktober ligger i overkant av 228 millioner kroner. Mange har vært spente på om hvorvidt nordmenn ville gi like mye uten bøssebærere på dørene, noe vi nå kan fastslå at de har – og det til gagns. Fjorårets TV-aksjon endte med et sluttresultat på omtrent 220 millioner kroner. Da gikk de innsamlede midlene til organisasjonen CAREs arbeid for å få kvinner ut av fattigdommen.

– Årets resultat er helt fantastisk og viser at vi har greid å formidle kjærligheten til havet, i tillegg til at folk har lært mye om WWFs arbeid for å bekjempe plastforsøplingen, sier generalsekretæren i WWF Norge.

Selv om den offisielle delen av TV-aksjonen er over, er de digtale bøssene åpne frem til 1. november – og man kan fortsette å gi helt frem til 20. desember.

– Hva betyr denne pengesummen for WWFs arbeid i Sørøst-Asia?

– Dette betyr enormt mye. Nå skal WWF sette i gang arbeidet med blant annet å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900.000 mennesker i Thailand, Filippinene, Indonesia og Vietnam. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. WWF skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

ROAF-spleis

ROAF opprettet tidligere i høst en egen spleis blant de ansatte, i tillegg til at ledelsen har besluttet å gi 20.000 kroner til aksjonen. Det betyr at ROAF-bidraget nå er kommet opp i 26.150 kroner. Spleisen er aktiv helt frem til 1. desember, og dersom du ønsker det kan du gi din støtte her.