Vi opplever for tiden stor pågang på kundesenteret, og dette kan medføre lengre svartid. Vi beklager ulempene dette medfører, og takker for din tålmodighet.

Til hovedinnhold

Tips! Slik unngår du overfylt restavfallsbeholder i jula

Publisert: 06.12.2023

Hvis du er en av dem som sliter med overfylt restavfallsbeholder, vil du sannsynligvis merke at det fyller seg opp enda raskere i jula, en tid det produseres ekstra mye avfall i mange hjem. Heldigvis finnes det flere løsninger. 

Det heteste tipset, selv i en travel tid, er å være nøye med kildesorteringen. Pass på at ikke restavfallsposen fylles opp med avfall som hører hjemme andre steder. På roaf.no finner du en nyttig sorteringdguide, eller du kan sjekke sortere.no, hvis du er usikker på hvor noe skal kastes.  
Det vil også hjelpe på plassen å komprimere plastemballasjen godt. 

Pose med målebånd rundt

Kjøp ekstrasekken neste gang du er på farten
Skulle det likevel bli trangt om plassen, er det også mulig å kjøpe en ekstrasekk (eller flere) til restavfallsposer. De koster kr. 50,- per sekk (inkl. innsamling, transport og avfallsbehandling), og fås på alle våre gjenvinningsstasjoner, på servicetorget i din kommune, samt på flere bensinstasjoner. Se utsalgssteder her.
Husk at det kun er restavfallsposer som kan kastes i ekstrasekken, ikke matavfallsposer, glass/metall, tekstiler, farlig avfall, grovavfall etc.
Ekstrasekken settes ved siden av beholder på tømmedag og tas med av renovatør. 

Ved permanent behov for større restavfallsbeholder, kan dette bestilles hos kommunen du bor i. Oppdaterte priser ligger på kommunenes hjemmesider. 

Takk for at du kildesorterer – også i en hektisk førjulstid. 

Januar-kampanje: Pant juletreet – lever ett lass avfall gratis!

I hele januar kan du kaste et lass med avfall GRATIS når du leverer juletreet ditt på en av våre gjenvinningsstasjoner. Så her er det mulig å samle opp plastemballasje og annet restavfall etter julefeiringen, og ta med seg det som har hopet seg opp i boden eller garasjen. (Gjelder ikke for leveranser av fyllmasser og byggavfall). Husk at avfallet må leveres i gjennomsiktige avfallssekker, eller løst på bil/henger. 

Du kan også levere to gjennomsiktige avfallssekker med glanset gavepapir, gavebånd og ved- og juletrenett, gratis i hele januar. Velkommen til en av våre gjenvinningsstasjoner.