Tips til en grønnere Halloween – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Tips til en grønnere Halloween

31. oktober er det duket for Halloween, og vi vet det er mange som markerer denne dagen. Her er tips til en litt grønnere versjon.

halloween

Bruk hele gresskaret
Innmaten i gresskaret er næringsrikt og kan brukes til en hel rekke velsmakende retter. Frøene kan bli snacks til festen, salt og brun dem lett i en panne. Innmaten kan brukes i en suppe eller en pai.

Gresskaret i grønn pose
Når gresskaret har lyst fra seg, skal det kastes i grønn pose og bli til biogass.

Bytt kostymer
Ta godt vare på kostymene. Å bytte kostymer med naboer, skolekamerater eller andre er en god måte å spare miljøet for produksjonen av nye ting. Er du kreativ, er det mye inspirasjon å hente på nettet for hjemmelagde kostymer og dekorasjoner.

Kast emballasje riktig
Mange foretrekker å gi innpakket godteri til barna som ringer på døra denne dagen. Det kan være både av hensyn til hygene, og fordi det rett og slett blir mindre kliss å dele ut godteri på denne måten. Heldigvis kan mesteparten av denne emballasjen gjenvinnes, husk å kast det i avfallsbeholderen for mat- og restavfall inkl plastemballasje. Plast på avveie vil vi absolutt ikke ha noe av.

Miljøvennlig lys
Kjøp svanemerkede stearinlys, så unngår du palmeolje og er sikret at minst 90 prosent av lyset er laget av fornybare råvarer. Erstatt gjerne stearinlys med LED-lys i lykter og dekorasjoner der det passer.

Tenk mengde
De fleste barn som går Halloween er innom mange dører før kvelden er over, og det blir garantert nok godteri per hode. Begrens antall biter hvert barn som ringer på kan få.  Barna vil uansett bli fornøyde med kvelden.

 

spøkelsespølser

Grønn fest

Husk å

  • bruke gresskarrester til middagen
  • kast gresskaret i grønn pose når du er ferdig med det
  • godteripapir av plast skal kastes i restavfallet