Til hovedinnhold

Torill vant 5000 kroner på matavfallet sitt!

Oppdatert: 30.05.2022

– Nei, så moro! Da lønner det seg å være grønn, da!

Til dem som skulle tro at Poselotteriet til ROAF bare er lureri er beskjeden krystallklar: Poselotteriet lever i beste velgående – og i dag ble lotteriets tredje vinner trukket. Den heldige er Torill Onsøyen  (61) fra Skjetten, som straks får et gavekort fra KIWI verdt 5.000 kroner i posten. Vinneren forteller at hun har sortert matavfallet i grønn pose i lang tid, og er tydelig opptatt av både miljø og miljøspørsmål;

– Man må jo være med på det grønne. Det er jo en viktig sak, og matavfallet blir til biogass – og dersom du er like heldig som meg kan du jo vinne et gavekort! sier den glade vinneren.

 

VANT GAVEKORT: - Nei, så moro! Gavekortet kommer godt med, sier mai-vinneren av Poselotteriet, Torill Onsøyen fra Skjetten. FOTO: Privat.

Kun for ROAF-kunder

Poselotteriet er foreløbig kun for ROAF-kunder. Det betyr altså at dersom du er bosatt i Lillestrøm, Rælingen, Nittedal, Gjerdrum, Aurskog-Høland, Lørenskog eller Enebakk – så kan du skrive navnet og telefonnummeret ditt med sprittusj på den grønne matavfallsposen og legge den i avfallsbolderen din – og vips, så er du med i trekningen. Du kan også ta bilde av posen og sende til oss på poselotteriet@roaf.no for å øke sjansene til å havne i den store potten som vi trekker fra hver måned. Hver pose teller som et «lodd» og du kan skrive navnet ditt på så mange poser du bare orker.

Hver måned trekker ROAF en vinner av et gavekort til dagligvarer på 5.000 kroner. I tillegg har vi tre ekstratrekninger i året av gavekort på hele 10.000 kroner.

 

Matavfall = ressurser

Det var i mars i år at ROAF lanserte Poselotteriet med mål om å få enda flere til å kildesortere matavfallet sitt. I dag blir dessverre over halvparten av matavfallet kastet i restavfallsposen, og der gjør det ingen nytte for seg. Det er kun i den grønne posen at matavfallet kan sorteres ut og sendes til produksjon av miljøvennlig biogass og biogjødsel. I dag går flesteparten av renovasjonsbilene til ROAF på biogass som er produsert av kundenes matavfall. En renovasjonsbil kan kjøre inntil én kilometer på en gjennomsnittlig pose med matavfall. Og alt du trenger å gjøre er å sørge for at alt matavfallet ditt havner i den grønne posen – alltid! Husk å skrive navn og nummer på posen før du kaster den, da! 😊

Så hva venter du på? Bli med i Poselotteriet du også, da, vel! Grønne poser får du på servicetorget i kommunen din, eller på en av våre syv gjenvinningsstasjoner. Dersom det er tomt for poser hjemme hos deg kan du også knyte fast en hvilken som helst slags pose på avfallsbeholderen din, så legger renovatøren igjen en ny rull til deg på tømmedagen.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uungåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi, og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig. I tillegg kan du vinne gavekort til dagligvarer hver måned!

 

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull neste gang det er tømming.

Bor du i et sameie eller borettslag? Styret kan bestille gratis skap til grønne poser via denne linken.