Til hovedinnhold

Vinnerne av beholderlotteriet i Lørenskog og Rælingen er trukket – vi gratulerer de heldige

Publisert: 21.11.2023

Alle som mottok den nye matavfallsbeholderen i Lørenskog og Rælingen kommune var automatisk med i trekningen av fem gavekort på dagligvarer. Ett gavekort på kr. 10.000 og fire gavekort på kr. 1.000 i hver kommune. 

Vinnerne ble tilfeldig trukket ut fra våre abonnementslister og er nå kontaktet. 

Avfallspose i grønn

Vi i gratulerer Beate Arnesen fra Løvenstad i Rælingen og en herremann fra Kurland i Lørenskog med hovedpremien, hvert sitt gavekort på hele 10.000 kroner å handle dagligvarer for.  

Vi gratulerer også Eirik Frøysa Åsprang fra Fjerdingby, Nicoline Marie Olstad fra Smestad, Julie Tronstad fra Rud og en mann fra Rælingen med hvert sitt gavekort på 1.000 kroner. Fra Lørenskog har vi trukket ut Henning Almestrand, Lena Lundhaug Øian, Kirsti Garnes Hjørungdal og en dame fra Rasta, som også får hvert sitt gavekort på 1.000 kroner.
Vi håper gaven kommer godt med i en tid med økte matvarepriser, og at det kanskje blir rom for litt ekstra høstkos. Samtlige vinnere satte stor pris på den hyggelige overraskelsen fra ROAF, og sånne telefoner er det jo ekstra gøy å ta for oss også. 

Vi håper alle i Lørenskog og Rælingen nå er godt i gang med sortering av matavfall i grønne poser, i egen beholder. Vi foretar jevnlige avfallsanalyser, og lover å komme tilbake med tall og resultater. Borettslag og sameier i Lørenskog vil få egen beholder i tidsrommet oktober-desember. 

Endret tømmefrekvens  
Fremover vil beholder for matavfall og restavfall inkl. plastemballasje tømmes hver 14. dag, altså matavfall den ene uken og restavfall den andre. Det betyr at man må være ekstra nøye med kildesorteringen, slik at restavfallsbeholderen ikke fylles med avfall som ikke hører hjemme der, og at man er flinke til å komprimere plastemballasjen godt. Plasten sorteres automatisk fra restavfallet i vårt ettersorteringsanlegg.  

De fleste kommunene i Norge har allerede en egen matavfallsbeholder, og derfor har de også bedre resultater for materialgjenvinning av matavfall, noe som er viktig for å bli bedre på bærekraft. De fleste kommunene i Norge har også enten 14 dagers- eller månedstømming av restavfall som praksis, og det fungerer bra. 

Ekstrasekk til restavfall  
Dersom det enkelte uker oppstår ekstra mye restavfall og det blir for liten plass i beholderen finnes det løsninger. ROAF delte ut to ekstrasekker gratis til hver husstand sammen med den nye matavfallsbeholderen. Disse skal kun benyttes til restavfallsposer, og skal settes ved siden av beholder på tømmedag. Ved permanent behov for mere plass i restavfallsbeholderen må innbyggerne selv ta kontakt med kommunen for å bestille større beholder. Eventuelt kan man selv kjøpe flere ekstrasekker på utvalgte utsalgssteder. Oversikt over disse finner man på roaf.no. På ROAFs hjemmeside finner man også utfyllende informasjon om den nye ordningen, tips og råd og annen nyttig informasjon.  

Husk at det kun er matavfall i grønne poser som skal kastes i den nye beholderen, og at det kun er det lille som er igjen etter at alt annet er sortert ut, som skal i restavfallsposen. Feilsortering kan medføre at beholderne ikke blir tømt.
 

Tusen takk til alle som kildesorterer, et lite, men viktig bidrag for miljøet og en bærekraftig fremtid.