Bli med på Poselotteriet! – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Bli med på Poselotteriet!

Fra 1. mars kan du som bor i en ROAF-kommune enkelt gjøre om hver eneste grønne pose med matavfall til et lodd i Poselotteriet. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive navnet og telefonnummeret ditt på den grønne posen med en solid sprittusj.

5000,- hver måned

Hver måned trekker vi en heldig vinner av et gavekort på 5.000 kroner til dagligvarer. I tillegg har vi tre ekstratrekninger i løpet av året på gavekort verdt hele 10.000 kroner. Den første vinneren trekkes i begynnelsen av april, og alle som deltar fra 1 mars har mulighet til å vinne. Den som skriver navnet sitt på posen må være over 18 år. Husk å bruke en solid sprittusj med svart farge, og skriv med tydelige blokkbokstaver.

– Vi har stor tro på at det nye Poselotteriet vil få flere til å kaste matavfallet i den grønne posen, og ingen andre steder, sier administrerende direktør, Synnøve Bjørke, i ROAF.

 

Matavfall blir til biogass

– Vi har selvsagt en god baktanke med Poselotteriet, og det er å få enda flere til å kildesortere matavfallet sitt i den grønne posen – og ingen andre steder. Alt matavfallet vårt sendes til Den Magiske Fabrikken i Vestfold og gjøres om til biogjødsel og biogass, sier administrerende direktør i ROAF, Synnøve Bjørke. Hun peker på at altfor mye matavfall fra innbyggerne havner i restavfallsposen, i stedet for å bli omgjort til miljøvennlig drivstoff. Flesteparten av renovasjonsbilene til ROAF går på biogass som er produsert av kundenes matavfall. Men potensialet er altså over dobbelt så stort:

– Når matavfallet havner i restavfallsposen i stedet for i den grønne posen, går vi glipp av svært viktige og miljøvennlige ressurser. I tillegg bidrar feilkastet matavfall til at ettersorteringsanlegget vårt ikke opererer så effektivt som det kunne ha gjort, sier Synnøve Bjørke. I dag havner dessverre over halvparten av matavfallet i restavfallsposen, og der gjør det ingen nytte for seg.

Øk vinnersjansene dine på Facebook og Instagram!

Nå har altså du som innbygger i en ROAF-kommune muligheten til å vinne gavekort på dagligvarer, bare ved å sørge for at alt matavfallet ditt havner i den grønne posen. Du må selvsagt huske å skrive navn og nummer på posen. Fra 1. mars trekker vi poser og legger i den store potten hver eneste hverdag. I tillegg kan du sende et bilde av den grønne posen med påskrevet navn og nummer, og sende oss det på Facebook eller poste det på Instagram. På instagram må du husk å tagge bildet med @dittroaf og @poselotteriet.

Du kan også sende oss bilde av posen til poselotteriet@roaf.no  eller som en privat melding på Facebook-siden til ROAF – og oppnå de samme økte vinnersjansene.

 

Lag et enkelt system

– Dette er jo en gyllen mulighet til å lage et godt og enkelt kildesorteringssystem på kjøkkenet ditt, dersom du ikke allerede er i gang, sier ROAF-direktøren. Man trenger bare én beholder/kurv til matavfall i grønn pose, én til restavfall/plastemballasje, en til papp, papir og kartong, og én til glass- og metallemballasje, så er du i gang, sier ROAF-direktøren.

Dersom du trenger kurv til matavfallet, er det bare å henvende seg til en av våre gjenvinningsstasjoner, så får du en gratis. Er du tom for grønne poser? Knyt fast en pose på lokket på avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull med grønne poser til deg ved neste tømming. Dersom du bor i et borettslag/sameie får du utdelt to ruller med grønne poser to ganger i året. Du kan også få nye ruller på alle våre gjenvinningsstasjoner og på servicetorget i din kommune.

GAVEKORT: Dersom du deltar i Poselotteriet til ROAF kan du vinne et gavekort på 5000 kroner  til dagligvarer – hver måned! Fra og med 1. mars kan du som bor i en ROAF-kommune begynne å skrive navn og telefonnummer på matavfallsposen. OBS! Bruk en solid og svart sprittusj – og skriv med tydelige blokkbokstaver.

Slik fungerer Poselotteriet

  • Poselotteriet er foreløpig kun for innbyggere i en ROAF-kommune: Lillestrøm, Nittedal, Gjerdrum, Lørenskog, Rælingen, Aurskog-Høland og Enebakk.
  • Skriv navnet og telefonnummeret ditt på den grønne matavfallsposen. Husk å bruke en solid og svart sprittusj. OBS! Det kan lønne seg å skrive på posen før du begynner å bruke den.
  • Bruk den grønne posen som vanlig – husk dobbel knute når den er full, og legg den i avfallsbeholderene din.
  • Hver eneste grønne pose med matavfall kan bli et lodd i Poselotteriet, og du kan skrive navnet ditt på så mange poser du bare vil.
  • For å være helt sikker på at nettopp din pose havner i «potten» som vi trekker fra gjør du følgende: Ta bilde av posen din og post bildet på Facebook eller Instagram med emneknaggene @dittroaf og @poselotteriet
  • Du kan også sende oss bilde av posen til poselotteriet@roaf.no eller som en melding på Facebook-siden vår.
  • Vi trekker en vinner av et gavekort pålydende kr. 5.000,- til dagligvarer hver måned, i tillegg til 3 ekstratrekninger av gavekort på hele 10.000 kroner i løpet av året. Dersom du vinner ringer vi deg og overbringer det glade budskapet, og gavekortet blir sendt i posten.
  • Vi tar stikkprøver, og poser som inneholder andre ting enn matavfall vil bli diskvalifisert fra Poselotteriet.
  • Den som skriver navnet sitt på posen må være fylt 18 år.
Poselotteriet

Poselotteriet - Hva er Poselotteriet?

 

Les mer

Poselotteriet - Hvorfor er det viktig å sortere matavfall?

 

Les mer

Poselotteriet

 

Les mer