Oktobervinneren av Poselotteriet ble Trine Lise fra Rælingen – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Oktobervinneren av Poselotteriet ble Trine Lise fra Rælingen

Trine Lise syns det var ekstra stas å få den gledelige telefonen der hun lå hjemme, utslått med forkjølelse og i febertåka. «Tusen takk, dette gjorde dagen min mye bedre»! Et gavekort på 5.000 kroner til dagligvarer er snart på vei til den glade vinneren.

ROAF gavesjekk

Skriv navn og nummer på den grønne matavfallsposen, og vær med i trekningen av gavekort på dagligvarer opptil 10.000 kroner.

Trine Lise og familien har deltatt i Poselotteriet siden hun så nyheten på nettsiden til ROAF. «Jeg er jevnlig innom roaf.no og sjekker bla. åpningstider på gjenvinningsstasjonene og hvordan jeg skal sortere avfall. Dere reklamerte for Poselotteriet, så da ble vi med fra begynnelsen. Vi har alltid sortert matavfall i grønne poser, så det er gøy at vi også kan vinne ved å gjøre nettopp det».

Og til dere som ikke er i gang enda: Hver eneste grønne pose med matavfall kan bli et lodd i Poselotteriet. Skriv navn og nummer på posen. Ta gjerne et bilde av den fylte posen med påskrevet navn og nummer og send til poselotteriet@roaf.no, før du kaster den som vanlig. Så enkelt er du med i trekningen.

«Jeg blir så skuffet når jeg hører at folk ikke sorterer avfallet sitt, og her på Nedre Romerike er vi jo heldige som kan kaste plasten sammen med restavfallet» sier Trine Lise. Og det stemmer, plasten sorteres nemlig automatisk ut fra restavfallet i ettersorteringsanlegget vårt.

Videre forteller hun at de er tre i husstanden nå, og med en fjortis i hus er det ekstra viktig å gjøre han og andre unge oppmerksomme på viktigheten av å kildesortere.

Vi gratulerer igjen, den gode jobben blir belønnet med et gavekort på dagligvarer på kr. 5.000,-.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
  • potetskrell
  • gulrotskrell
  • kaffegrut med filter
  • løkskall og annet avkapp
  • fiskebein og fiskeskinn
  • bein og kyllingskrotter
  • fett og sausrester
  • tørkepapir og servietter med matrester
  • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.

Poselotteriet

 

Les mer

Poselotteriet - Hva er Poselotteriet?

 

Les mer

Quiz om matavfall

 

Les mer

Kildesortering

 

Les mer