Til hovedinnhold

Suksess i borettslaget

Oppdatert: 28.06.2019

Styreleder Birgith Sørensen i Skåreråsen 2 borettslag, kan fortelle at hun er kjempe fornøyd med skapet for grønne matavfallsposer. Det gir mulighet for alle å enkelt få tak i flere poser når de trenger, forteller hun oss fornøyd.

Det er ikke alle styreledere som er like engasjert som Birgith, men hennes hennes entusiasme og pågåenhet håper vi kan inspirere.

Sørensen tok kontakt med ROAFs miljøagent tidligere i våres og bestilte skap for å gjøre det enklere for beboerne i borettslaget. ROAFs miljøagent var ute og leverte skap og flere ruller med grønne poser til å fylle skapet med. Borettslagstyret plasserte skapet i kjelleren hvor noen naboer har boder, og det tidligere var automat for vaskepolletter. Det er også i samme bygning som styret har kontor med faste åpningstider

Skap med poser

Informasjon til naboene

Å informere naboene om løsningen har vært et viktig arbeid. Borettslaget har gjennom et internt nyhetsbrev sendt informasjon med forklaring om bruk, og med bilde av skapet til alle leilighetene. I tillegg har de bruker den lukkede facebookgruppen aktivt. Der har de også svart på spørsmål om kildesortering og diverse andre spørsmål.

Birgith kan fortelle at naboene virker veldig fornøyd med løsningen og de allerede har tatt skapet i bruk.

Gjennom jevnlige henvendelser om alt fra riktig kildesortering til hvorfor man sorterer, har hun fått personlig kontakt med ROAFs miljøagent. ROAFs Miljøagent hjelper borrettslag med å tilrettelegge for kildesortering.

i prat med miljøagent

Rent og pent borettslag uten forsøpling

Sørensen kan fortelle at hun har bodd hele i 44 år i samme leilighet og at hun nå har blitt pensjonist. Hun ser på styrejobben som en viktig jobb for seg selv og for borettslaget. Hun liker å holde seg aktiv ved å ta ansvar for miljøet og avfallshåndteringen internt i borettslaget.

Over flere år har hun jobbet aktivt med å minske forsøpling på fellesarealer og hindre at naboene ikke setter igjen ting når de pusser opp eller flytter videre. Borettslaget har etablert nye fellesløsninger som ligger under bakken og gjør det letter å holde området ryddig og pent. I tillegg har hun et lite lager av matavfallskurver til de som trenger det.

fellesløsning

Julehilsen til alle

Julen i fjor delte styret ut julekort til alle 108 leilighetene sammen med farlig avfallsnett som man kan få av ROAF. I leiligheter egner det seg med det lille nettet fremfor den store røde boksen til farlig avfall og ødelagt småelektronikk. Et slikt nett deler de også ut til alle nye som flytter inn.

Birgith Sørensen

Bestill her

Skapet er gratis for borettslag og sameier i en av ROAFs eierkommuner

Størrelsen er:

Høyde 63 cm
Bredde 43,5 cm
Dybde 33 cm

Det er plass til ca 40 ruller med grønne matavfallsposer i skapet.

Bestill skap til grønne poser