Vi opplever for tiden stor pågang på kundesenteret, og dette kan medføre lengre svartid. Vi beklager ulempene dette medfører, og takker for din tålmodighet.

Til hovedinnhold

Tilbud til alle med bleiebarn

Publisert: 29.01.2024

Selv om de aller fleste småbarnsforeldre velger å bruke engangsbleier til sine barn, fins det en rekke fordeler ved å velge tøybleier. Og skulle du ønske å prøve dette, sponser ROAF innkjøp av tøybleier til innbyggere på Nedre Romerike med inntil 2.500 kroner. Du kan enkelt søke om tilskudd på roaf.no. 

For miljøet
Velger du tøybleier fremfor engangsbleier i hele bleietiden, sparer du miljøet for omtrent ett tonn med plastavfall per barn. Engangsbleier består av store deler plast og kjemikalier, og utgjør ca. 60.000 tonn avfall hvert år som går til forbrenning. Ved å benytte tøybleier kan du kutte klimaavtrykket med opptil 60 %! 

For lommeboka
Kjøp 30 tøybleier istedenfor 6.000 engangsbleier. I Norge har vi verdens billigste engangsbleier, men selv med bleieavtaler, kan man allikevel spare opp mot 8.000 kroner i bleieperioden hvis man bruker tøybleier! I tillegg kan man få tøybleietilskudd av ROAF på inntil 2.500 kroner. 

For bedre plass i restavfallsbeholderen
Småbarnsfamilier med ett eller flere bleiebarn bruker store mengder engangsbleier. Bleier skal kastes i restavfallsposen, og vil en periode ta mye plass i beholderen. Vi vet en del sliter med overfylte beholdere, og man kan frigjøre mye plass ved å bruke tøybleier som kan gjenbrukes, fremfor engangsbleier. 

For den ømfintlige babyhuden
Tøybleier er mer skånsomme mot sart babyhud, særlig hvis man bruker tøybleier i naturmaterialer, som bomull eller bambus. I tillegg unngår man den høye eksponeringen for miljøgifter fra engangsbleiene. Tøybleier vil da være ekstra lurt for babyer med sår stump, eksem- eller allergiplager.

Ikke som det var – heldigvis
Tøybleier er heldigvis ikke som de en gang var. De nye tøybleiene kommer i utallige farger og varianter, er justerbare og allergivennlige. De er enkle å vaske, og utgjør ingen store hygieneutfordringer. Å bruke tøybleier er naturligvis ikke like raskt og enkelt som engangsbleier, som bare brukes og kastes, og for noen kan en kombinasjon fungere best. Tøybleier til vanlig, og engangsbleier når man er borte. 

Når det kommer til miljøet, lommeboka og babyens hud, anbefaler vi uansett tøybleier. Kunne du tenke deg å prøve? Det finnes masse informasjon og ulike varianter på nett, og husk at ROAF sponser med inntil 2.500 kroner – så husk å søke om tøybleietilskudd😊 

De største fordelene ved å bruke tøybleier er:

  • Du sparer miljøet 
  • Du sparer penger 
  • Du sparer plass i restavfallsbeholderen 
  • Du sparer den sarte babyhuden