Til hovedinnhold

ROAF er klare for våren

Publisert: 07.03.2024

Med lørdagsåpne gjenvinningsstasjoner, ny miljøbil og hageavfallshenting, har ROAF erklært den etterlengtede våre for åpnet.

Lørdagsåpne gjenvinningsstasjoner
Fra 1. mars gikk vi tilbake til sommertid på våre gjenvinningsstasjoner, som betyr at alle stasjoner, med unntak av Sørumsand, har lørdagsåpent fremover. Det er ofte litt mer trafikk på lørdager, særlig når våren er i anmarsj, så noe kø må påregnes.

Husk å forhåndssortere avfallet ditt i gjennomsiktige sekker eller løst på bil/henger hjemme, og ha ROAFiD-appen klar når du ankommer mottakskontrollen. Da går besøket hos oss raskt og effektivt.

Miljøbilkjøring
Med splitter ny miljøbil skal vi ut og hente farlig avfall og småelektronikk på utvalgte stoppesteder i Aurskog-Høland, Enebakk, Gjerdrum, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal og Rælingen. Vi starter å kjøre allerede fra 11. mars i noen kommuner, og miljøbilens rutetider og stoppesteder finner du på her. 

ROAF sin nye miljøbil

Foto: Benjamin A. Ward / ROAF

Det er supert hvis du sorterer batterier (husk å teipe polene), lyspærer, ledninger etc. hver for seg, da går det raskere når du leverer avfallet ditt. Husk å se etter den fine, røde bilen.
Det er gratis å levere farlig avfall og elektrisk og elektronisk avfall, både til miljøbilen og til våre gjenvinningsstasjoner. Batterier kan også leveres på butikken når du skal handle.

Hageavfallshenting
Man kan levere hageavfall gratis på alle våre gjenvinningsstasjoner året rundt, men i tillegg henter vi også hageavfall vår og høst, på utvalgte stoppesteder i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen. Vårens hentetjeneste starter 15. april uke 16, og du finner informasjon om hva du kan levere, rutetider og stoppesteder her.  
Over påske åpner vi også det store hageavfallsmottaket på Berger.

Husk at du snart også kan kjøpe rimelig og flott plante- og kompostjord på våre gjenvinningsstasjoner, både i bulk og i sekk – så langt lageret rekker. Vi kommer tilbake til dato for når jorda blir tilgjengelig for salg – da blir det førstemann til mølla.

Velkommen til oss – vi erklærer herved våren for ankommet.