Statsministeren på besøk – ROAF: Romerike avfallsforedling IKS

Statsministeren på besøk

Tirsdag 24. april var Statsminister Erna Solberg på besøk hos ROAF.

Sammen med seg hadde hun arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Vi i ROAF er stolte når statsministerne velger å besøke akkurat vår bedrift. Denne gangen handlet ikke besøket hovedsakelig om miljø, men om unge mennesker som kommer ut i arbeid.

ROAF er en arbeidsplass med stort mangfold. Her er det fagarbeidere i mange kategorier; spesialister på farlig avfall, gjenvinningsfaget, ingeniører, maskinførere, renovasjonssjåfører, miljøagenter, økonomier, logistikkspesialister og gode kundeservicemedarbeidere.

Ungdom ut i arbeid

Fredrik Pettersen (22) har vært en populær gutt hos statsadministrasjonen. Forrige uke var arbeids-og sosialminister Anniken Hauglie her sammen med TV2 og laget et innslag om ungdom som kommer seg ut i arbeid. Denne uken var ministeren tilbake sammen med selveste statsministeren.

Begge var de interessert i å høre om Fredrik sin bakgrunn og hvordan han med hard innsats og lojalitet til slutt fikk tilbud om fast ansettelse hos ROAF, som kundekonsulent på Skedsmo gjenvinningsstasjon.

Miljø i alt vi gjør

Statsministeren ankom staselig med politieskorte og livvakter. Adm. dir Synnøve Bjørke tok i mot gjestene og fortalte om hvordan vi i ROAF arbeider med innsamling av avfall og ettersortering for videre gjenvinning. Bjørke la vekt på hvor viktig ROAF sitt arbeid er for den sirkulære økonomien, som siste ledd i et produkts levetid før det gjenvinnes og blir til nye produkter, har ROAF en nødvendig rolle.

Samtidig benyttet Bjørke anledningen til å snakke om hvor viktig det er at man spiser opp den maten man kjøper og at alt matavfall skal i grønn pose. Det ble fortalt om hvordan vårt fantastiske ettersorteringsanlegg automatisk sorter plast i fem ulike plasttyper. I tillegg snakket hun om hvor viktig det blir for fremtiden at vi bruker det som er mulig å bruke, før det evt materialgjenvinnes.

Sammen med Fredrik og Synnøve Bjørke, ble begge ministrene med til gjenvinningsstasjonen, hvor Fredrik utfører sitt daglige arbeid. Der fikk de en omvisning, og gikk innom ombruksbua hvor statsministeren fant to krukker til kaffe som hun tok med seg hjem til statsministerboligen.

Samfunnsansvar

ROAF tar samfunnsansvar på mange områder. Miljø er så klart et av disse, men også å sørge for arbeidsplasser. ROAF har lærlingplasser på flere fagområder og tilbyr arbeidstrening gjennom NAV.