Vi opplever for tiden stor pågang på kundesenteret, og dette kan medføre lengre svartid. Vi beklager ulempene dette medfører, og takker for din tålmodighet.

Til hovedinnhold

Vi gjenåpner ytterligere tre gjenvinningsstasjoner

Oppdatert: 28.09.2020
Hei, denne artikkelen er over 3 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

Fra mandag 20. april gjenåpner Fet og Nittedal gjenvinningsstasjon. Enebakk gjenåpner fra onsdag 22. april. Skedsmo får i tillegg utvidet åpningstid.

Skedsmo skilt

Skedsmo skilt

Restriksjoner

Ettersom samfunnet rundt oss gradvis gjenåpnes, har ROAF nå besluttet en trinnvis gjenåpning av flere gjenvinningsstasjoner. Det vil fortsatt være restriksjoner i tråd med helsemyndighetenes råd og krav, så begrenset innslipp, køer og ventetid må fortsatt påregnes. Det er viktig at besøkende følger trafikkdirigering og skilting på området. Husk at våre ansatte kun har mulighet til å veilede, de kan ikke hjelpe til med å bære grunnet smitterisiko.

Myndighetene og ROAF oppfordrer fortsatt på det sterkeste folk til å ikke belaste gjenvinningsstasjonene mer enn absolutt nødvendig, og at man tar hensyn til smitterisiko. Dette er viktig for å sikre god nok kapasitet til håndtering av innlevert avfall på en trygg måte.

Må fortsatt forvente kø

Rådene er fortsatt å utsette rydde- og oppussingsprosjekter i den grad det er mulig, og kan man vente med å besøke gjenvinningsstasjonen, ber vi innstendig om det.

Bemanningssituasjonen vurderes fortløpende, og nok personell til innsamling og behandling av husholdningsavfall er vår første prioritet. Selv om mange nå har hatt god tid til å rydde i hus og hage er det ikke regnet som samfunnskritisk å få levert avfall på en gjenvinningsstasjon. Henting av husholdningsavfall hjemme som normalt, er derimot en samfunnskritisk oppgave.

 

Sorter avfallet før du kommer

Vi håper gjenåpningen av ytterligere tre stasjoner vil bidra til å avlaste trykket på Skedsmo, og at ventetiden og køene vil reduseres. Dersom våre kunder er flinke til å forhåndssortere avfallet sitt hjemme først, i gjennomsiktige sekker eller løst på henger/bil, vil besøket hos oss gå mye raskere og køene vil reduseres. Ved å være effektive inne på stasjonen når man leverer avfall, bidrar man også til at flere rekker innenfor porten før vi stenger. Vi oppfordrer også til å samkjøre avfallsleveringen med naboen, slik at det blir færre biler og mindre kø.

 

Næringskunder prioriteres

Næringskunder vil fortsatt bli prioritert på Skedsmo, og det vil være egen kø for næring. Dette gjør vi for å bidra til at små og mellomstore bedrifter på Nedre Romerike kan holde hjulene i gang.

 

Vurderer situasjonen fortløpende

Bakgrunnen for hvilke stasjoner som i første omgang gjenåpnes, er blant annet basert på risikovurderinger, besøksstatistikker og trafikkbildet i området. Med stasjonene som nå gjenåpner vil vi dekke om lag 75 % av normal kapasitet som når alle stasjoner er åpne. Vi vil fortløpende vurdere situasjonen og muligheten for gjenåpning av resterende gjenvinningsstasjoner, henholdsvis Lørenskog, Sørum, Gjerdrum og Aurskog-Høland.

Selv om tilbudet for levering av avfall nå øker, må man fortsatt belage seg på lang ventetid for å slippe inn. Vi er inne i en årstid hvor det vanligvis er stor aktivitet på våre gjenvinningsstasjoner, og med smittevernsregler og begrenset innslipp, vil det bli kø. Behold humøret og smil til våre dyktige ansatte – vi skal gjøre vårt ytterste for å hjelpe alle!

 

 

 

Følgende åpningstider vil gjelde inntil videre:

Køer på riksveiene skal unngås, og de kundene som ikke får plass i innkjøringskøen, må regne med å bli avvist.