Til hovedinnhold

Vinneren av den store mai-trekningen i Poselotteriet

Publisert: 09.06.2022

– Tusen takk. Det her hadde jeg ikke forventa i det hele tatt. Det setter jeg stor pris på.

Casper Hansen, vinner av Poselotteriet og LSK sesongkort

Casper Hansen vant Poselotteriet og fikk både gavekort på årskort på Åråsen for 2023, samt gavekort på dagligvarer på 5000 kr. Foto: Benjamin A. Ward / ROAF

Casper Hansen fra Lillestrøm ble hedret for å sortere matavfall i grønne poser, og kunne fornøyd ta i mot et gavekort på årskort på Åråsen for 2023. Han vant samtidig et gavekort på dagligvarer pålydende kr. 5.000,-.

Gavekortet på dagligvarer skjenket han til mamma Lena, som tross alt har bidratt til å vinne i Poselotteriet. Det er hun som har skrevet på familiens navn og nummer, og i tillegg merket posene med LSK i hele mai.

Familien Hansen har deltatt i Poselotteriet lenge og hadde ingen forventinger om å vinne, men når de først vant både årskort og gavekort, ble det god stemning i hjemmet. Også pappa Hasse er ihuga LSK-fan og er også sønn av den kjente, tidligere LSK-spilleren Ivar «Løkkan» Hansen, som er innehaver av klubbrekorden for «flest scorede mål i én kamp».

Ivar startet senere gatekjøkkenet Løkkan’s i Lillestrøm som mange kjenner til.

Der gjorde han en avtale med Prior som skulle skrote avkappet på kyllingen. Hansen lagde en suksessoppskrift på godt krydrede og sprøstekte kyllingvinger, så istedenfor at dette ble kastet, klarte han å lage byens beste og mest populære kyllingvinger! Ikke bare tjente han penger på konseptet, men han ivaretok samtidig miljøet. Det som kunne blitt enorme mengder med matsvinn, ble omsatt til god og spiselig mat.

Casper, som er en av sønnene i huset, er opptatt av å kildesortere avfall. Han liker at det er orden og system. Den grønne posen til matavfall er alltid tilgjengelig, og det blir også mindre klin når de sorterer matavfallet for seg. Dessuten er det et viktig og enkelt miljøbidrag, poengterer han.

Når han har venner over på besøk, oppstår det mye glassflasker, bokser og panteflasker, da har 19-åringen sørget for et system med poser for hver type, og flaskene med pant blir alltid pantet.

Middagsrester blir ikke kastet hjemme hos familien Hansen, men spist dagen etter, gjerne gjort om til en annen middagsrett. Det synes han og hans tre søsken at fungerer ganske så bra.

Nå gleder Casper seg til å følge LSK også neste sesong og årskortet vil bli flittig brukt av han selv, broren og faren. Motivasjonen til å kildesortere avfall ble enda større etter den gledelige premien fra ROAF og LSK, og han vil samtidig oppfordre andre til å være miljøbevisste og kildesortere alt avfall. En liten innsats fra hver og en av oss – gir stor miljøgevinst.

Casper Hansen, vinner av gavekort på årskort på Åråsen for 2023 og gavekort på dagligvarer på 5000 kr.

Morten Stokstad fra LSK og Camilla Delbekk fra ROAF deler ut gavesjekker til Casper Hansen, mai-vinner av Poselotteriet. Foto: Benjamin A. Ward / ROAF

Vinn sesongkort på Åråsen for 2023

LSK og ROAF har inngått et samarbeid – med målsetting om å få publikum med på en miljødugnad for økt kildesortering, og med spesielt fokus på sortering av matavfall.

Det innebærer at du nå kan vinne sesongkort for 2023 på Åråsen – med spesialtrekninger i Poselotteriet i både mai og september. Hver av premiene har en verdi på 3.200 kroner.

Gjør hver grønne pose med matavfall om til et mulig vinnerlodd!

Slik deltar du i trekningen av sesongkort 2023:

 1. Kast matavfall i grønn pose.
 2. Skriv navnet ditt, mobilnummeret ditt og «LSK» på posen.
 3. I tillegg tar du et bilde av posen og sender det til poselotteriet@roaf.no.
  Alternativt kan du sende bildet til oss som melding på Facebook eller Instagram.
 4. Legg deretter den grønne posen i avfallsbeholderen som vanlig – og du er med i trekningen av sesongkort på Åråsen.
Husk at hver eneste grønne pose med matavfall kan bli et lodd i trekningen av sesongkort.

Du kan skrive på – og levere – så mange poser du vil. Merk at den som skriver navnet sitt på posen må være over 18 år.

Vinnerne blir kontaktet direkte etter at trekningene i respektive måneder er foretatt, og blir annonsert i ROAFs kanaler.

NB! Ekstra vinnersjanser!

Alle innleverte grønne poser der det er påskrevet navn, mobilnummer og «LSK» deltar også i trekningen av gavekort til dagligvarer hver måned, pålydende 5.000 kroner. I tillegg deltar du i 3 ekstratrekninger av gavekort på hele 10.000 kroner i løpet av året.

LSK, miljø og bærekraft

LSKs samarbeid med ROAF føyer seg inn i rekken av fotballklubbens bærekraftstiltak. I 2019 var LSK miljøambassadører i samarbeid med Handelens Miljøfond. Både ROAF og LSK deltar også i Action Now-programmet i samarbeid med BDO – der formålet blant annet er å øke kunnskapen hos befolkningen om FNs bærekraftsmål og bidra til å bygge bærekraftige byer og lokalsamfunn.

Hva skal i den grønne posen?

I den grønne posen skal du kun kaste matavfall og ingenting annet. Aller helst vil vi selvsagt at du skal spise opp maten din, men dersom dette er uunngåelig er det den grønne posen som gjelder. Når du kaster matavfallet i den grønne posen, bidrar du både til en bærekraftig sirkulærøkonomi og til at renovasjonsutgiftene holdes så lave som mulig.

Eksempler på matavfall:
 • potetskrell
 • gulrotskrell
 • kaffegrut med filter
 • løkskall og annet avkapp
 • fiskebein og fiskeskinn
 • bein og kyllingskrotter
 • fett og sausrester
 • tørkepapir og servietter med matrester
 • smuler

OBS! Blomster og plantejord skal ikke i den grønne posen, men i posen for restavfall.

Mangler du grønne poser?

Knytt en plastpose fast i avfallsbeholderen din, og renovatøren legger igjen en ny rull til deg neste gang det er tømming. Til borettslag og sameier deler vi ut poser på døra to ganger i året. Du kan også få utlevert grønne poser på gjenvinningsstasjonene og/eller på servicetorget i kommunen din.